tisdag 16 maj 2017

Nästan som du av Katarina Persson


Originaltitel: Nästan som du
Sidor: 312 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från DareMe Publishing, tusen tack! 
"Martina är övertygad om att hon lyckats lämna det förflutna bakom sig när hon får ett brev från någon som vill avslöja allt om vem hon egentligen är. Någon vars liv hon en gång ödelade, och som vill krossa hennes på samma sätt.
Lyra har levt ett rotlöst liv sedan den dagen i hennes barndom då hela hennes familj utplånades. Nu vill hon hitta en plats där hon kan slå sig ner och börja om, bli den sortens person hon alltid velat vara.
Deras möte får mindre sympatiska egenskaper att ge sig till känna och när det första dödsfallet inträffar förvandlas vänskap till misstänksamhet. Vem kan man lita på, och vad händer när förtroende blir förenat med livsfara?"
 Här kan man verkligen prata om en sträckläsningsbok! Jag började på morgonen en ledig dag och sen var den utläst några timmar senare. Helt omöjlig att lägga ifrån sig!

Den är så obehaglig. Tänk dig att någon kommer in i ditt liv och mer och mer börjar likna dig. Kläder, hår, smink, personlighet. Det är inte bara en komplimang för att man är en så trevlig person...
Ibland är stämningen verkligen klaustrofobisk och panikslagen. Ingen av huvudpersonerna är direkt sympatiska men i det här fallet funkar det. Det går inte att sluta läsa innan alla bitar fallit på plats.

Det var verkligen spännande läsning och jag ser fram emot fler böcker av författaren i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar